Ska du lämna spermaprov?

Är du under utredning hos läkare och har fått remiss till oss för spermaprov så kan du boka tid direkt via 1177, klicka HÄR för att komma dit!

Tid för spermaprov kan också bokas per telefon, ring oss på telefonnummer 08-586 120 00, så ringer vi upp dig på angiven tid.

Ibland blir tidigare tider tillgängliga på grund av avbokningar, dessa blir tillgängliga direkt via 1177.


Kom ihåg att giltig legitimation och eventuell pappersremiss måste tas med i samband med besöket, om någon av dessa saknas kommer du att behöva boka om din tid!


Att tänka på inför spermaprovsinlämning:

  • Provet bör tas 2-7 dagar efter senaste utlösning, det vill säga 48 timmar innan provet bör du inte haft någon utlösning.
  • Endast behållare från Livio Gärdet får användas vid provtagning.
  • Kondom eller glidmedel får inte användas vid provtagning.

 

Du anmäler dig i receptionen och blir då hänvisad till ett speciellt provtagningsrum där provet kan lämnas. Vi tillhandahåller inte erotiskt material men det finns möjlighet att koppla upp på wi-fi i rummet. Om du vill ta provet hemma kan detta kommenteras vid bokningstillfället. Provet måste i så fall lämnas till oss inom 45 minuter och på en bokad tid. Det är viktigt att provet hålls kroppstempererat under transporten till kliniken och att du bara använder Livio Gärdets egna behållare. Behållare kan hämtas på kliniken innan bokat besök.

 

Är du spermiedonator bokar du din tid genom Livio Egg and Sperm Bank, klicka här.

 

Välkommen till oss på Livio Gärdet!